Illusioner om ormbett



Jag skulle övningsköra, så jag gick till Alvik genom stan. På något sätt blv det så att jag fick köra bilen helt själv runt kvarteret, och självklart fanns det två MC-poliser som tyckte jag såg suspekt ut. Så de följde efter mig. Fast vänta nu, jag körde bil nyss. Nu var det en skateboard jag rullade fram på. Poliserna var fortfarande efter. Jag stannade till vid ett skyltfönster som såg bekant ut, och i nästa sekund hördes ett högljutt kraschande när den ena polisen åkte rakt in det. Den andra polisen blev tvungen att hjälpa honom och verkade ha glömt bort mig.

Jag rullade vidare genom en park och där tog det slut.

___________________________

Var ute och körde bil igen, den här gången vid Kungens Kurva, eller vänta nu, jag cyklade. En kille stod vid vägrenen och frågade de passerande bilarna om lift till Arlanda. Ingen stannade. Antagligen för att han hade en slägvagn med sig som också skulle med. Han hade täckt lasten med en stor filt.
Jag kände mig generös och erbjöd mig att dra hans släp. Som tack skulle jag få följa med honom till USA, dit han skulle. En glänsande grå Volvo 960 passerade när jag började trampa på min cykel.

På något sätt hade jag stannat för alla andra längs vägen som också var ute med sina släp utan bilar. Så jag hade byggt mitt eget roadtrain, med en cykel som dragfordon.

Väl framme vid Arlanda så fick den första killen problem med vakterna. Jag tog mig friheten att utforska hans last.
Det första jag såg var en flätad korg som jag lyfte upp för att titta närmare på. I de små hålen mellan flätorna såg jag något glänsande som rörde sig. Plötsligt gick luckan på korgen upp, och en guldglänsande jätteorm reste sig och tittade på mig med blottade tänder. Killen med släpet kom springande och viftade åt mig att akta mig, och precis då högg ormen. Mot honom.

Jag tappade korgen och ormen slingrade sig iväg. Jag gick fram till släpkillen och frågade hur det gick. Över hela hans kropp hade det börjat växa små gröna horn. Jag frågade hur han kunde åka runt med djur som orsakar sånna där saker.

Jag fick en sur blick. Han tog min hand och vi gick till närmaste bar.

RSS 2.0